Populära varumärken hos Glossme!
Sök produkt
Hem » Hud » Ansikte Dam » Specialprodukter » Cicablock
Cicablock

Cicamed

Cicablock

Pris: 349kr
 • Produktinformation

  Som många vet så är skadad hud mycket känslig för sol och solarium. Cicablock är den enda behandling som ger dina ärr ett effektivt skydd mot den skadliga UV-strålningen från sol eller solariet. Perfekt för att skydda dina ärr efter operation, acne och skador när du vistas i solen. Cicablock tar hänsyn till att ärrvävnad och är mycket känsligare än oskadad hud. Vanliga solskydd innehåller ett flertal olika kemikalier som kan ge allergiska reaktioner. Cicablock har ett fysikaliskt solskydd som reflekterar solstrålningen utan att tränga in eller reagera med känslig ärrvävnad.

  Användning

  Cicablock skyddar dina nya och gamla ärr mot missfärgning orsakad av UV-strålning. När såret har läkt ihop kan Cicablock börja användas. Börja med att applicera Cicatrix med rena händer och låt torka i 5 minuter. Massera sedan varsamt in Cicablock över ärrvävnaden innan vistelse i sol eller solarium. Cicablock kan användas överallt på huden, men var försiktig vid ögon och mun. Använd gärna 2 mg/cm2 eftersom en mindre mängd ger ett sämre solskydd. 

  Låt torka i 5–10 minuter innan du täcker ärret med kosmetika eller kläder. 
  Applicera Cicablock kontinuerligt för att bevara skyddet, särskilt efter bad och torkning. Tänk på att använda Cicablock även molniga dagar eftersom moln släpper igenom en stor del UV-strålning som kan missfärga ärr. 

  Silikon är en säker behandling som vanligtvis inte orsakar allergier, men det finns ett fåtal som är överkänsliga mot silikon. Avbryt genast behandlingen vid hudirritation. Använd ej på öppna sår, slemhinnor eller i ögon.

Relaterade produkter
Kolla även in